Pàgines

dimarts, 29 de gener del 2013

Treball multimèdia
Encara que La descoberta d'en Víctor forma part d'un treball grupal, m'agradaria deixar la justificació del nostre treball, per tal de poder mostrar la importància en els temps que corren de l'ús de les noves tecnologies a les aules.  Dir que aquesta reflexió està pensada i meditada per na Lucía, na Nuria, na Natalia i per mi mateixa....na Pilar. A l'hora de fer la justificació, cada una de nosaltres no va tenir cap mena de dubte del per què és positiu fer servir les eines que tenim al nostre abast.

Justificació

En la societat actual és impensable no recórrer a les noves eines tecnològiques que se’ns han posat davant. La nostra, és una era tecnològica i, com a futures mestres d’Educació Infantil no podem fer oïdes sordes a aquesta realitat. És per aquests fet, que dins la nostra carrera i ha un nombre d’hores docents dedicades a la nostra formació en aquest àmbit. Una assignatura específica, és Mitjans i Recursos Tecnològics en el Procés d'Ensenyament-Aprenentatge en la Primera Infància. Aquesta, ens apropa a les eines que en un futur ens podrien fer falta per tal d’unificar metodologies i, fer que els nostres infants aprenguin de manera significativa.  I, el més important, que ho facin gaudint.

Una de les eines que hem pogut aprendre a utilitzar, és el Power Point interactiu. Aquest, et dóna la possibilitat d’incloure en cada una de les planes, text, imatges, vídeos, àudios i, permet que a través de jocs interactius, com serà el nostre treball final, que els infants interaccionin amb l’ordinador i, a través d’aquest aconseguir objectius pedagògics i metodològics a través de les noves tecnologies.

Pel desenvolupament del nostre joc multimèdia, hem triat fer un tractament de les matemàtiques partint d’un conte propi, “La descoberta d’en Víctor”.  Pensem que és necessari considerar les matemàtiques com una de les competències necessària que ens apropa a altres coneixements de la vida quotidiana i, per tant, hem d’apropar als infants a elles d’una manera lúdica, que faci que els infants gaudeixin d’elles integrant-les dins el seu entorn, adquirint autonomia en el seu aprenentatge.

En definitiva, el nostre objectiu principal a l’hora de desenvolupar el nostre treball, ha set que l’infant pugui interactuar amb l’ordinador, que jugui, explori, investigui. En definitiva..que gaudeixi aprenent.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada