Pàgines

diumenge, 13 de gener del 2013

Pissarres digitals


En tornar dels nadals toca posar-se les piles i visitar una miqueta el meu bloc de l'assignatura. Vull deixar una petita introducció sobre les pissarres digitals. Aquesta forma part d'un fórum obert en el Moodle de la universitat. Permet que alumnes i docents estem comunicats, que compartim experiències i coneixements. 

Aquí deixo una petita mostra per tal poder compartir-la amb qui vulgui fer una ullada al meu humil bloc.

MascotaPizarra digital Interactiva.pngficus.pntic.mec.es

La pissarra digital dins qualsevol aula, facilita la exposició i permet que els mestres siguin més creatius. Possibilita l’accés ràpid a Internet i per tant es guanya en temps donat que tota la informació que en un moment puntual és necessària la podem cercar en temps real i entre tota la classe. També facilita les exposicions, la creació de material, la interacció mestre/a alumne/a. Però sobre tot, és una eina que provoca molta expectació en els infants, fa possible que el nivell d’atenció dels infants sigui més alt i per tant evita la dispersió. És una manera de fer que els alumnes estiguin més motivats, que comparteixin, que les classes es converteixin en espais d’intercanvi, de creació i sobre tot de participació

Existeixen diferents formats d’arxius per tal de millorar la pràctica docent. Dins les  aules d’infantil, els docents poden treballar amb jocs didàctics, presentacions, contes, vídeos, etc. Poden ser un bon recurs com a recolzament de les explicacions. Amb els alumnes d’educació especial, és una eina d’estimable ús donat que presenten majors dificultats en l’aprenentatge. És una eina que com a la resta d’infants els provoca una motivació afegida i, és un recurs que els apropa a la resta d’infants possibilitant un apropament més real, menys discriminatori. En el cas d’alumnes amb dèficit d’atenció provoca que la seva atenció sigui més sostinguda. En el cas d’infants amb problemes de comunicació, possibilita que amb adaptacions i eines adequades, que aquesta sigui més real ja que s’utilitza un llenguatge més visual a través dels icones. És una eina que permet una gran adaptabilitat dels continguts, si cal es pot augmentar el tamany de les imatges, regular la il·luminació  i per tant molt afavoridora pels alumnes amb problemes de visió. I el més important, afavoreix la seva autoestima ja que els ajuda a ser més autònoms, millora la interacció amb la resta.

Aquí vos deixo algun enllaç per treballar amb les pissarres digitals:
Pissarres digitals ens educació especial. Recomano que en tenir un ratet li doneu una ullada.........Molt bó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada