Pàgines

divendres, 14 de desembre del 2012

Tu, jo, nosaltres, vosaltres.....Ens comuniquem?

educacioilestic20.blogspot.com
En la època que ens ha tocat viure, és més que evident que les TIC amplien la possibilitat en la comunicació, sigui en els mitjans que sigui. En el nostre cas com a futures docents, ens interessa saber com i de quina manera comunicar-nos amb tota la comunitat educativa. Una d’aquestes maneres, és a través del ventall d’eines tecnològiques que tenim al nostre abast. Personalment crec que el tu a tu i mirant als ulls de les persones, és la millor eina per comunicar-nos, però també se i en sóc conscient que no és l’única.

És més que evident, que les TIC són una bona manera d’arribar a les famílies, de interaccionar. Una eina ideal per aconseguir que l’escola surti de les seves parets i, es presenti davant les famílies que estiguin interessades en saber, més i millor que passa dins aquest edifici anomenat escola. I com a conseqüència, generar més interès i implicació.  Com fer-ho? Quines eines utilitzar?

Una de les eines que més afavoreix les relacions i mostra que passa dins els raconets de les aules, són els blocs escolars. Aquests segons el caire que se’ls hi vulguin donar, obren un ventall de possibilitats. Mostrar els treballs dels seus fills, donar informació escolar (dades reunions, serveis que ofereix), penjar unitats de treball per tal que els pares i mares vegin quins temes estan desenvolupant els seus fill i filles i implicar-se en els objectius....

Se’m passa pel cap la possibilitat que, donat que en l’etapa d’educació infantil, les famílies entren a deixar als seus fills i filles, els i les mestres amb ajuda dels infants, podien crear un espai on exposessin les seves feinetes i, juntament amb aquestes, alguna nota informativa convidant a les famílies a saber com ha estat el desenvolupament del projecte a través del bloc de l’escola. Crec que seria una bona manera de generar l’interés per part de les famílies a partir d’una primera imatge. Que sentin curiositat, que tinguin ganes de veure, que hi ha darrera aquest meravellós mural que ha creat el seu fill o filla en col·laboració amb els seus companys i companyes. Aquest pot ser el fil conductor cap a l’ús d’una eina tecnològica. Insinuar sense mostra-ho tot.

Com podeu veure, no cal la imposició per tal de generar interés.........

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada